Att fler kommer utanför A-kassan bekymrar inte Reinfeldt.

Man blir ju alldleles matt när man läser Fredrik Reinfeldts uttalanden i medierna, man får mer och mer bevis på hans känslomässiga inkompetens och viljan att skapa klyftor mellan fattiga och rika.
Nu har man kunnat läsa litegrann om A-kassan som en omställningsförsäkring där regerinegn har skärpt kraven för att man ska få rätt till A-kassan.
Nu krävs det mer arbetande timmar varje månad för att man inte ska stå utanför A-kassan när man blir arbetslös, problemet med dom skärpta reglerna är ju det att i dagens Sverige så är det ju väldigt vanligt att fler arbetar deltid av olika orsaker, det kan vara dom som inte kan arbeta heltid för att dom är sjuk, ensamstående föräldrar, eller att det bara blir så att folk blir anställd på deltid, så många arbetar ju deltid för att dom inte har något val, inte för att dom inte vill jobba heltid.

Fredrik Reinfeldt har inga planer på att göra någon förändringen heller så att dom 120 000 som står utanför A-kassan av dom drygt 200 000 arbetslösa får någon ersättninng efetrsom det finns andra sätt att försörja sig på säger han, hur fan kunde en sån jäkla känslolös, likgiltig och arrogant människa bli våran statsminister? Jo, det var väl allt lurendrejeri i valrörelsen antar jag.

Andra sätt finns det ju men A-kassan är ju den försörjning man har  under tiden man är arbetslös, inte en omställningsförskring som Reinfeldt säger, så man även då kan sätta fram mat bordet, betala räkningar och andra saker som man måste göra när man har arbete.

Socialbidrag är ju förvisso ett sätt att försörja sig på men för att kunna få detta bidrag så får man ju i stort sett bara äga kläderna man har på kroppen om man ska ha rätt till socialbidrag, bilen och huset det är inte att tänka på att ha kvar om man ska få rätt till detta bidrag.
Så säljer man bilen så kanske man får socialbidrag men detso svårare att söka jobb då man kanske inte tar sig lika lätt till anställningsintervjuer, arbtesförmedling bl.a.

Att sälja hus gör man ju inte heller över en natt bara så där, och ska man fixa ett billigare boende i en lägenhet så gäller det ju att hitta nån som vill hyra ut till nån som är arbteslös och kanske har småbarn som kostar pengar och har en inkomst som motsvarar existensminimum, kanske inte så lätt alla gånger.

Bort med skiten från makten och tillsätt nån som vet hur man behandlar skattebetalare på ett mänskligt sätt, det är ju trots allt skattebetalarna som betalar statsministerlönen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0