Vill Annie Lööf arbeta för 75% av 19000 kronor i månaden?

Det börjar att bli mer och mer uppenbart att Centerns partiledare Annie Lööf vill hindra ungdomar från att kunna bygga en trygghet tidigt i livet och skaffa eget boende, vilket i dagens samhälle bara dröjer längre och längre innan dom har möjlighet till det.
Så sänkta ungdomslöner är Centerns och folkpartiets förslag på ungdomsarbetslösheten som idag är enormt stor (138 000 mellan 18-24 år) i Sverige.

Annie Lööf tycker att vi har för höga ingångslöner i Sverige idag och bör justera dom för ungdomar upp till 23 år för att dom ska få arbete.
Lägre personalkostnader blir det för företagen, det kan jag hålla med om, men skapar det mer jobb....det tror jag inte eftersom allting handlar ju i slutänden om tillgång och efterfrågan.
I det här fallet är ju tillgången av utbildadade ungdomar inte den bästa då allt fler och fler inte går eller hoppar av gymnasiet i förtid och efterfrågan ligger ju hos konsumenterna och det är vi som skapar efterfrågan på produkter som skapar jobb åt våra ungdomar, så lägre lön ger mindre klirr i kassan och mindre att handla för som tillslut skapar en lägre efterfrågan.

Så då kan jag ju bara säga att börja med att satsa på mer och bättre utbildning innan ni inom alliansen sänker lägsta lönerna till en oskälig nivå som gör det nästan omöjligt att flytta hemifrån före 25-26 års ålder, låt ungdomarna få bygga upp ett boende i tid, låt dom skapa sig en trygghet, låt dom få kunna skapa sig en buffert på banken, låt dom få arbeta för den lönen som arbetsgivarna kommit överens med facket om.

Man kan ju ta sig en titt på den sänkta restaurangmomsen som skulle skapa så mycket nya jobb, utfallet av det blev i det stora hela bara mer välställda krögare som kunde stoppa mer pengar i fickan då många inte ens sänkte sina priser heller, så sänkt ingångslön för ungdomar är ingenting som kommer att skapa så mycket nya jobb


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0