Ett arbetsmiljöansvar som faller mellan stolarna.

Vem ska ta på sig arbetsmiljöansvaret när en arbetsskada sker? vem ska underrätta den skadades eller avlidnes familj om vad som skett?

Det där är ett ansvar som arbetsgivaren har men vad händer när en person skadar sig allvarligt på en arbetsplats där han eller hon är inhyrd? Jo, då faller arbetsmiljöansvaret mellan stolarna och medans den som hyr ut personalen står och diskuterar med den som hyr in personal så görs ingenting för att förbättra just de som orsakade olyckan.
tyvärr är det där en verklighet som vi lever i idag och som händer alltför ofta, just därför så tycker jag att just detta ämne kan man inte prata för lite om, problemet måste uppmärksammas.
Jag säger inte att det är dåligt med bemanningsföretag då det kan vara bra under korta uppgångar som en ekonomiskt försvarbar lösning för att under en kort period öka produktiviteten.
Men då ska det finna tydliga riktlinjer om vem som har arbetsmiljöansvaret om olyckan skulle vara framme, det skulle finnas riktlinjer för säkerhetsintroduktion, utrymningsvägar etc. etc.
Istället så är det oftast dom inhyrda som får göra dom mest farliga och tyngsta arbetsuppgifter idag, det är dom som får jobba med dom farligaste kemikalierna utan att veta vad det är dom jobbar med.
Så i förlängningen blir det även dom inhyrda som skadar sig mest på arbetsplatsen också, det fortsätter att öka dessutom.

Är Reinfeldt smygsosse eller fiskar han efter röster.

Är han smygsosse eller fiskar han efter röster, det är en fråga man kan ställa sig när man läser det senaste om Fredrik Reinfeldt i Aftonbladet.
Nej till lägre ingångslöner säger han och där måste jag faktiskt säga att han resonerar riktigt bra och verkar ha kommit till insikt med att det inte är lönerna som varit avgörande för ungdomsarbetslösheten.
Men i och för sig vet vi ju också att moderaterna varit emot förslaget jämnt om lägre ingångslöner men jag kan inte påminna mig själv om att jag har läst eller hört att våran statsminister sagt att Sverige måste ha högre löner så jag kan inte stoppa mig själv från att vara lite förvånad när man läser detta, eftersom alla jobbskatteavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter och sänkt restaurangmoms är några av det saker han genomförde för han trodde att det skulle skapa mer jobb, men så blev det ju inte.


Men Annie Lööf med Jan Björklund vid sin sida vill fortfarande se ungdomar i arbete med en lön som är oskälig och omöjlig att leva på,. om man inte bor hemma hos föräldrarna då naturligtvis.
Men Annie Lööf är ju också den som vill ta Sverige bakåt i tiden medans andra politiker vill se utveckling så som den ska vara....framåtsträvande!

Har han vuxit på sig mentalt våran eminente Fredrik Reinfeldt eller vad är det som händer för nu måste jag faktiskt ge han en klapp på axeln när man läser detta i Áftonbladet som jag skriver om här.


RSS 2.0