Vill Annie Lööf arbeta för 75% av 19000 kronor i månaden?

Det börjar att bli mer och mer uppenbart att Centerns partiledare Annie Lööf vill hindra ungdomar från att kunna bygga en trygghet tidigt i livet och skaffa eget boende, vilket i dagens samhälle bara dröjer längre och längre innan dom har möjlighet till det.
Så sänkta ungdomslöner är Centerns och folkpartiets förslag på ungdomsarbetslösheten som idag är enormt stor (138 000 mellan 18-24 år) i Sverige.

Annie Lööf tycker att vi har för höga ingångslöner i Sverige idag och bör justera dom för ungdomar upp till 23 år för att dom ska få arbete.
Lägre personalkostnader blir det för företagen, det kan jag hålla med om, men skapar det mer jobb....det tror jag inte eftersom allting handlar ju i slutänden om tillgång och efterfrågan.
I det här fallet är ju tillgången av utbildadade ungdomar inte den bästa då allt fler och fler inte går eller hoppar av gymnasiet i förtid och efterfrågan ligger ju hos konsumenterna och det är vi som skapar efterfrågan på produkter som skapar jobb åt våra ungdomar, så lägre lön ger mindre klirr i kassan och mindre att handla för som tillslut skapar en lägre efterfrågan.

Så då kan jag ju bara säga att börja med att satsa på mer och bättre utbildning innan ni inom alliansen sänker lägsta lönerna till en oskälig nivå som gör det nästan omöjligt att flytta hemifrån före 25-26 års ålder, låt ungdomarna få bygga upp ett boende i tid, låt dom skapa sig en trygghet, låt dom få kunna skapa sig en buffert på banken, låt dom få arbeta för den lönen som arbetsgivarna kommit överens med facket om.

Man kan ju ta sig en titt på den sänkta restaurangmomsen som skulle skapa så mycket nya jobb, utfallet av det blev i det stora hela bara mer välställda krögare som kunde stoppa mer pengar i fickan då många inte ens sänkte sina priser heller, så sänkt ingångslön för ungdomar är ingenting som kommer att skapa så mycket nya jobb


Hur kränkande är inte detta!!!

I tider då det varit finanskriser i Sverige så har det varit lätt att skylla på dom minskade orderingångarna, ökade kostnader och andra saker för att slippa ge en krona för mycket i löneförhandlingar.
Så när då fack och arbetsgivare sitter där på varsin sida förhandlingsbordet så är det tvärstopp, kalla handen rätt upp i ansiktet på dom som företräder tjänstemän och arbetare, 2,3% för arbetare och 2,2% för tjänstemän, mer än så blir det inte säger dom! våra arbetsgivare.

Jag tänker då närmast tillbaka på 2010 då det var dom löneökningar arbetare och tjänstemän fick, det sades att det var dåliga tider och finanskris i Sverige och det var det som var skälet till dom låga löneökningarna.

Men när det sen kommer till lönerna som toppcheferna har på olika företag och organisationer i Sverige så finns det ingenting som heter dåliga tider, då finns det istället utrymme för löneökningar som är helt enorma till vissa toppchefer och bonusar till ledningsgrupper och vd:ar.
Under perioden 2010-2011 så fick toppchefer och vd:ar löneökningar på 15-20% i många fall och i andra fall även mer i lönelyft samtidigt som tjänstemän och arbetare fick löneökningar på 2,2% respektive 2,3%, det är dom lägsta löneökningar vi haft på över 50 år i sverige för arbetare och tjänstemän.

För att nämna en person som stack ut ur mängden rejält så kanman nämna Christian Clausen som är vd för Nordea, han fick ett lönelyft på 79% då han gjorde om sitt pensionsavtal! undra hur mycket Nordeas tjänstemän fick i löneökningar?

Jag vet att jag skrivit om detta i tidigare blogginlägg litegrann men det är så jäkla orättvist, fel och kränkande mot oss arbetare och tjänstemän samtidigt som företagen verkar ha en förkärlek för att särbehandla sina högsta chefer.

Här nedan har jag infogat en liten lista från Aftonbladet där man kan läsa om vad tjänstemän och arbetare tjänar idag i Sverige, dom som sliter för att få ihop pengar för att kunna försörja sig själv och sin familj, dom som vill kunna unna sig något fint nångång ibland....när dom har råd och har sparat ihop en del pengar.

En lista väl värd att läsa.

10 genomsnittliga löner 2010:

Undersköterska: 22 400 kronor i månaden.

Vårdbiträde: 22 400 kronor i månaden.

Grundskollärare: 26 000 kronor i månaden.

Företagssäljare: 35 100 kronor i månaden.

Bagare: 22 800 kronor i månaden.

Civilingenjör med inriktning datateknik: 38 700 kronor.

Polis: 29 100 kronor.

Socialsekreterare: 28 600 kronor i månaden.

Busschaufför: 23 700 kronor i månaden.

Butikskassörska: 23 900 kronor i månaden.


Skaffa F-skattsedel eller bli arbetslös är Annie Lööfs arbetslinje.

Annie Lööf - hon blev politiker när hon över en natt bytte skolbänken mot talarstolen och dessutom började att dansa efter näringslivets pipa, men i själva verket vet hon ingenting om arbetsmarknaden och hur man skapar trygghet för oss vanliga löntagare, det är våran näringslivsminister det.
Förra året var det 94 000 som sökte F-skattsedel och dom flesta säkerligen för att få ha jobbet kvar som dom redan hade.

Att anställningar görs om i smyg så att man måste ansöka om F-skattsedel och bli egenföretagare på den arbetsplats man är anställd på har blivit mer och mer vanligt här i vårat avlånga land och det sker på villkor som är helt oacceptabla.
Då det är villkor som att man måste gå ur facket, inga avtalsförsäkringar, egenfinansierade sociala avgifter och egenfinansierade försäkringar för att ha kunna ha nån form av trygghet på arbetet om olyckan skulle vara framme, det är villkor som är ett hot mot välfärden i allmänhet och facket i synnerhet, vilket också öppnar mer och mer för lönedumpningar.

Visst är det positivt att det sker mer nyföretagande i Sverige men då ska det vara för att man vill starta ett företag och inte för att man måste för att få ha jobbet kvar.
Men det bryr sig inte den där centerfjollan Annie Lööf om då hon bara ser ett nyföretagande som skapar skatteintäkter, att man sen inte har nån skyddsnät på samma sätt som när man är anställd på samma arbetsplats man blivit egenföretagare på, det bekommer hon inte det minsta.

Eftersom Annie Lööfs drömsamhälle har en välfärd som den vi hade före 1970, hon vill alltså ta oss tillbaka mer än 40 år i tiden, så spelar det kanske ingen roll om man blir egenföretagare och inte omfattas av LAS längre då vi ändå inte kommer att omfattas av den om Annie Lööf får bestämma.
Så det är ju tur att det finns starka motståndare nu till alliansen då Socialdemokraterna har gått upp 9% sen Stefan Löfvén tillträdde som partiledare, där har vi i allafall en som vet hur verkligheten på en arbetsplats fungerar och som dessutom faktiskt sätter jobben i fokus, det är ju mer än vad man kan säga att regeringen gör i allafall. 


Att fler kommer utanför A-kassan bekymrar inte Reinfeldt.

Man blir ju alldleles matt när man läser Fredrik Reinfeldts uttalanden i medierna, man får mer och mer bevis på hans känslomässiga inkompetens och viljan att skapa klyftor mellan fattiga och rika.
Nu har man kunnat läsa litegrann om A-kassan som en omställningsförsäkring där regerinegn har skärpt kraven för att man ska få rätt till A-kassan.
Nu krävs det mer arbetande timmar varje månad för att man inte ska stå utanför A-kassan när man blir arbetslös, problemet med dom skärpta reglerna är ju det att i dagens Sverige så är det ju väldigt vanligt att fler arbetar deltid av olika orsaker, det kan vara dom som inte kan arbeta heltid för att dom är sjuk, ensamstående föräldrar, eller att det bara blir så att folk blir anställd på deltid, så många arbetar ju deltid för att dom inte har något val, inte för att dom inte vill jobba heltid.

Fredrik Reinfeldt har inga planer på att göra någon förändringen heller så att dom 120 000 som står utanför A-kassan av dom drygt 200 000 arbetslösa får någon ersättninng efetrsom det finns andra sätt att försörja sig på säger han, hur fan kunde en sån jäkla känslolös, likgiltig och arrogant människa bli våran statsminister? Jo, det var väl allt lurendrejeri i valrörelsen antar jag.

Andra sätt finns det ju men A-kassan är ju den försörjning man har  under tiden man är arbetslös, inte en omställningsförskring som Reinfeldt säger, så man även då kan sätta fram mat bordet, betala räkningar och andra saker som man måste göra när man har arbete.

Socialbidrag är ju förvisso ett sätt att försörja sig på men för att kunna få detta bidrag så får man ju i stort sett bara äga kläderna man har på kroppen om man ska ha rätt till socialbidrag, bilen och huset det är inte att tänka på att ha kvar om man ska få rätt till detta bidrag.
Så säljer man bilen så kanske man får socialbidrag men detso svårare att söka jobb då man kanske inte tar sig lika lätt till anställningsintervjuer, arbtesförmedling bl.a.

Att sälja hus gör man ju inte heller över en natt bara så där, och ska man fixa ett billigare boende i en lägenhet så gäller det ju att hitta nån som vill hyra ut till nån som är arbteslös och kanske har småbarn som kostar pengar och har en inkomst som motsvarar existensminimum, kanske inte så lätt alla gånger.

Bort med skiten från makten och tillsätt nån som vet hur man behandlar skattebetalare på ett mänskligt sätt, det är ju trots allt skattebetalarna som betalar statsministerlönen.


Maktelitens löner får en vanlig arbetares lön att framstå som ett socialbidrag.

Man har kunnat läsa lite på senaste tiden i tidningar om höga chefers löner kontra industriarbetarnas löner för att se hur stor löneskillnad är.
LO har gjort en undersökning som dom kallar för "maktelitens ekonomi" och där kan man bl.a. ta del av skillnaderna mellan "vanliga arbetare" och direktörerna.
Snittet på lönegapet däremellan är att dom högsta cheferna tjänar i snitt 46 ggr mer än vad en vanlig industriarbetare gör.
Av vilken anledning har dom gjort rätt för så jäkla mycket pengar egentligen, dessutom så stoppar det ju inte där då dom har bonusar, tjänstebilar, bostäder och annat som vi vanliga svenssons får betala för, det har direktörerna gratis.

Vart fan är det här landet på väg då dom kan ta ut så jäkla mycket pengar ur företaget samtidigt som dom säger att dom måste säga upp folk för att det går dåligt.

Ta Saab som exempel, Victor Muller som var ägare till Saab hade lyxbåtar, fina bostäder och levde ett jäkla lyxliv efetrsom han plockade ut såna jäkla summor ur företaget, idag efter konkursen kan man se att 3100 Saab anställda skrev in sig på arbetsförmedlingen som arbetslös, dom hade inte fått löner på flera månader så dom fick ta lån för att klara sig ekonomiskt, men Muller då? jag tror nog inte han hade varit helt utan lön, istället för att plocka ut såna jäkla summor i lön och bonusar under en kris så kan dom väl istället ge tillbaka pengar till företaget, för varenda krona är ju lite hjälp på väg upp för den där branta uppförsbacken dom står i då.

Jag tycker att våran regering borde reformera om det där eller Lagstifta om att det måste finnas en gräns på Lönerna till alla direktörer i dom stora bolagen.
Men nåt sånt beslut kommer vi nog inte se på några år skulle jag tro, och definitivt inte från en borgerlig regering kommer det att komma i sånafall om det blir ett sånt beslut.

Lönerna tycker jag ska sättas utifrån den högst betalda vanliga arbetare på företaget och därifrån gå ett antal procent uppå, inte då 4600% mer utan en något mer realistisk nivå.

Det är dags att vi får en regering som är villig att göra nåt nu.


FOI, FP eller regeringen....vem ljuger?

Vad är det som händer och sker i våran regering nu egentligen? Ska Sverige gå emot allt som våra politiker sagt om vapenexport, mänskliga rättigheter och diktaturer.

Det har avslöjats att försvarets forskningsinstitut (FOI) har ingått ett samarbete om att bygga en missilfabrik som ska vara belägen i Saudiarfabien.
Men då inte alliansen kom så bra överrens i den frågan så kom FOI på den så utomordentligt smarta idén att genomföra samarbetet ändå men via ett bulvanföretag enligt bolagets firmatecknare.

Jan Björklund(FP) själv säger att han inte visste nånting om detta samarbete, har han blivit blåst eller är det bara så att han ljuger? än så länge vet bara han svaret men det kommer nog fram ändå tillslut vad som är sanning, det är bara att vänta och se.
Regeringen kan ju inte direkt neka heller då FOI uppgett att regeringen kände till denna uppgörelse, vidare uppger ju även FOI att regeringen tillsammans med just FOI och Inspektionen för strategiska produkter(ISP) har förhandlat om affärsupplägg för denna  rörelse.

Så nu ska vi som skattebetalare bli egna företagare inom vapenbranschen också, det låter ju verkligen intressant men där har ju i allafall jag ett problem....jag har inte gjort lumpen och kan inte så mycket om vapen....men kanske regeringen kan fixa nån utbildning i smyg åt mig, för att göra saker i smyg är dom tydligen bra på.
En sörja utan dess like för regeringen att reda ut, det låter det som i mina öron i allafall.
Men det kan dom gått ta om det är så dom tycker att svenska folket ska behandlas, vi som betalar deras löner och som skapar välfärden med våra skattepengar, pengar som det nu verkar som om dom ska gå till nån vapenfabrik i Saudiarabien.

Nu är frågan vem som ljuger och vem som blåser vem och vad är det våran regering egentligen vill, vad hände med allt prat om vapenexport till diktaturer som kränker mänskliga rättigheter och Folkpartiet som hela tiden var emot just denna vapenexport.

I någons garderob ligger det nu ett lik i allafall och det visar sig väl i slutänden vem det är....kanske därför Fredrik Reinfeldt ska sälja sitt hus nu, för att det luknar ruttet lik där.


Reinfeldts arbetslinje blev en misslyckad skattesänkarlinje

Idag är arbetslösheten i sverige, främst då ungdomsarbetslösheten, avsevärt högre än när regeringen tillträdde 2006, trots det så uppenbara faktum att den  bara ökat så vill inte regeringen erkänna att deras skattesänkningar inte skapar jobb åt unga, snarare tvärtom.
Varför kallar sig då Moderaterna för det nya arbetarpartiet då det egentligen borde vara det nya skattesänkarpartiet dom skulle kalla sig.

Skattesänkningar i all ära, men nån gräns får det ju vara för hur mycket skatter som ska sänkas och som ska tas bort då det är skatter som är en del av det som skapar en bra välfärd, ett tryggt Sverige att leva i.

Sedan Reinfeldt kom till makten har skattesänkningar gjorts på 100 miljarder kronor, mycket av skattesäkningarna har gynnat dom som redan har jobb trots att det borde varit dom arbetslösa och sjuka som skulle gynnats istället.

Halverad restaurangmoms har inte skapat så mycket nya job, inte heller har det medfört så mycket sänkta priser på maten på restaurangerna, istället blir det bara mer klirr i kassan hos krögarna.
Halverad arbetsgivaravgift skulle leda till högre sysselsättning påstod regerinegn, men inte har man sett så mycket av det heller då vi har en stigand arbetslöhet i vårat samhälle idag.

Många skatter är det som blivit sänkt och borttagen och det på bekostnad av sämre och färre utbildningar, sämre vård och omsorg och det har blivit allt svårare att vara sjukskriven och arbetslös, något som regeringen verkar tro att det är roligt att vara då dom näst intill strama åt regler och höjt avgifter så det nästan blivit som en bestraffning för att man blivit´arbetslös som man själv inte rår för eller att man blivit sjukskriven för att man skadat sig på jobbet t.ex.

Det har även blivit allt vanligare med privata inkomstbortfallsförsäkringar och privata sjukförsäkringar, allt för att man ska kunna klara vardagen då man är arbetslös eller kunna ha råd med sjukvården eller till och med ha möjlighet att få gå före i kön till våran sjukvård, allt sånt i tider då privatiseringar inom vård och omsorg blir allt vanligare.

men hur står det då till med dom här privata försäkringarna då? dom privata försäkringsbolagen pyttsar in miljoner till moderaterna mot att dom får göra reklam över att man måste skaffa sig privata sjukförsäkringar, på så vis så tjänar ju både moderaterna och försäkringsbolagen på det.

Så om regeringen skulle komma med nån reform som gör det lättare att vara sjukskriven så man intye behöver dom där dyra privata försäkringarna så tror jag inte dom skulle vara så frikostig med dom där miljonerna till moderaternas plånbok heller.
Inte heller tror jag man kan läsa hela sanningen i medierna då dom styrs av moderaterna för att avslöja saker som ger dålig PR vill dom ju inte, så att det är ett politiskt parti som styr sverige kan man ju snart börja ifrågasätta nästan då det verkar vara mer som ett bolagsstyre med vinstintresse.

Så vart har den där 1000-lappen tagit vägen då som vi fick extra, det är det många som frågar sig och mitt svar på det är förhöjd avgift till A-kassan, en extra skatt på trafikförsäkringen, som är en försäkring dom vill ska bli mer självfinansierad, och slopad avdragsrätt på fackavgiften är bara några saker som äter upp den där 1000-lappen.

Så att man aldrig hinner se den är väl ett välkänt faktum som många svenskar tycker är en ganska realistisk syn när man tittar i plånmboken varje månad runt löningsdags.


RSS 2.0