Ett arbetsmiljöansvar som faller mellan stolarna.

Vem ska ta på sig arbetsmiljöansvaret när en arbetsskada sker? vem ska underrätta den skadades eller avlidnes familj om vad som skett?

Det där är ett ansvar som arbetsgivaren har men vad händer när en person skadar sig allvarligt på en arbetsplats där han eller hon är inhyrd? Jo, då faller arbetsmiljöansvaret mellan stolarna och medans den som hyr ut personalen står och diskuterar med den som hyr in personal så görs ingenting för att förbättra just de som orsakade olyckan.
tyvärr är det där en verklighet som vi lever i idag och som händer alltför ofta, just därför så tycker jag att just detta ämne kan man inte prata för lite om, problemet måste uppmärksammas.
Jag säger inte att det är dåligt med bemanningsföretag då det kan vara bra under korta uppgångar som en ekonomiskt försvarbar lösning för att under en kort period öka produktiviteten.
Men då ska det finna tydliga riktlinjer om vem som har arbetsmiljöansvaret om olyckan skulle vara framme, det skulle finnas riktlinjer för säkerhetsintroduktion, utrymningsvägar etc. etc.
Istället så är det oftast dom inhyrda som får göra dom mest farliga och tyngsta arbetsuppgifter idag, det är dom som får jobba med dom farligaste kemikalierna utan att veta vad det är dom jobbar med.
Så i förlängningen blir det även dom inhyrda som skadar sig mest på arbetsplatsen också, det fortsätter att öka dessutom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0