Löften som blev svek

Läste nånting väldigt intressant idag om våran statsminister och hans vallöften som blev nånting helt annat än vad ett löfte borde bli.
Här n edan kan ni läsa några av Fredrik Reinfeldts misslyckanden.

Arbetslinjen som han gjorde om till en bidragslinje då allt fler har börjat gå på bidrag och färre sjuka får sjukersättning eller sjukpenning, allt detta har hänt sedan Fredrik Reinfeldt kom till makten, själv har han sagt att dom förändringar som regeringen har genomfört har gjort att det idag är nästan 200 000 mer sysselsatta, men verkligheten säger att sverige idag har över 40 000 färre sysselsatta då andelen invånare i arbetsför ålder har ökat, fler har börjat att gå på bidrag och 1,5 miljoner svenskar står utanför a-kassan.
30 000 har hamnat i fas 3 och bara under 2012 kommer det att kosta staten 2 miljarder kronor i bidrag till arbetsgivare som tar emot fas 3:are, pengar som skulle kunna användas på betydligt bättre sätt.

Pensionsåldern, alla har rätt till en trygg och innehållsrik ålderdom har Fredrik Reinfeldt själv sagt, vart i ligger det innehållsrika liv där i att arbeta tills man är 75 år, dessutom så är det hos dom äldre köpkraften finns säger våran statsminister, men det är väl hos dom yngre som håller på att bygga upp ett boende och ett familje liv som köpkraften ligger.
Se också till att få ut ungdomarna i arbete före 28 års ålder som är medelåldern idag på när ungdomarna kommer ut i arbete. 
Då blir det mer arbetade timmar och därmed också mer till statskassan.

Själv vill Reinfeldt jobba tills han är 80 säger han, men det skulle nog jag säga också om jag var statsminister och kom med det uttalandet om att vi ska jobba tills vi är 75 år, för dum vore jag ju annars om jag inte spelade med när jag kom på hur dumt uttalandet var. 

Jämnställdeheten: så har Reinfeldts jämställdhetsbonus inte gett några större imponerande resultat. Sedan den infördes 2008 har antalet dagar som pappor tar ut föräldrapenning ökat från drygt 21 procent till 23,7 procent.
Med den ökningstakten kommer papporna att ta ut hälften av dagarna år 2035.

Diskrimineringslagstiftning: En ny sådan har införts.Men däremot håller inte Reinfeldt löftet om att ta bort lagen om tvångssterilisering på personer som gör ett könsbyte.

Vården: Den offentliga sektorn privatiserades och det vet vi ju idag hur det har gått, privata vårdbolag som gör enorma vinster som i sin tur gör att miljarder skattepengar försvinner ut ur landet till skatteparadis.
Det borde istället vara pengar som ska gå tillbaka till vården för att finansiera kvalitet, trygghet och omsorg.

Detta var några av hans svikna löften gentemot svenska folket.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0