Arbetslöshet och utbildning.


Då jag under några dagar framfört mest kritik mot regeringen så ska jag nu komma med lite förslag på vad jag tycker regeringen ska göra. 
I det stora hela så är Regeringens idé att sänkta löner ska leda till fler jobb – de som tjänar minst ska sänka sina löner mest. Den lägsta lönen som någon är beredd att arbeta för ska sänkas.
Det som behövs i Sverige är en ny riktning i jobbpolitiken. Sänkt krogmoms och fas 3 löser inte arbetslösheten. Det som bör göras är att investera i utbildningar och lärare så att fler elever går ut skolan med fullständiga betyg och blir därför mer attraktiv på arbetsmarknaden.
Regeringen vann valet 2006 på två saker: jobben och utanförskapet. De har genomfört en agenda med utförsäkringar, skattesänkningar och privatiseringar. Privatiseringar inom vården har vi ju redan sett hur det blev, det måste till tydligare regler.

bekämpa arbetslösheten genom att satsa på kunskapslyft och införa fler studieplatser inom vuxenutbildningen och yrkesvux, folkhögskola, yrkeshögskola och högskola
underlätta för småföretagen att växa genom en nedsättning av arbetsgivaravgiften, kanske vissa undantag från LAS första 6 -12 månaderna så att inte företagen blir rädd för att anställa folk, men jag tror inte på att ta bort LAS som Annie Lööf sa i en intervju när hon tillträdde som partiledare för centern, LAS är ju den enda trygghet vi löntagare har.
Personer som står utanför arbetsmarknaden ska ha möjlighet att få anställning med lönesubvention och avtalade villkor, med andra ord förbättra fas 3 så inte företagen utnyttjar den för egen vinning.
Då får folk också mer pengar över och kan börja spara.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0