Kärnkraften vs. Vindkraften

Efter att ha suttit och tittat på debatt på SVT2 nu ikväll 19/2-2012 där dom diskuterat kärnkraft så kan man bara konstatera att det verkar vara en jäkla röra i alliansen och hos dom röd-gröna på det där området.
Jan Björklund(FP) vill ha kärnkraft, Jonas Sjöstedt(V) vill ha vindkraft, Stefan Löfvén(S) är för kärnkraften och Ceneterpartiet vill inte ha blocköverskridande förhandlingar medans Fredrik Reinfeldt har bjudit in socialdemokraterna till förhandlingar om enrgipolitiken.

Det har ju skett några större olyckor med kärnkraften sedan 1980-talet och det är ju alltid en stor tragedi då det händer, men samtidigt är det ju inte bara kärnkraften som skapar olyckor och dödar människor för även vatten och vind gör ju det också i mängder runt om i världen, så vad som är ett bra argument eller inte för att avskaffa kärnkraft och införa vindkraft det kan man ju diskutera.

Stefan Löfvén kommer som dom flesta vet från ordförandeposten i IF Metall där han var en representant för industrin i sverige.
Att sedan Stefan Löfvén är för kärnkraften kan man väl ha full förståelse för då industrin är den mest energikrävande branschen vi har idag i detta land.

Personligen så är jag av den enkla uppfattningen att kärnkraften inte kan avvecklas förrän det har kommit ett alternativ som tillfredsställer sveriges elbehov idag och som inte heller skjuter upp elpriserna i höjden.Sverige har idag ett väldigt stort elbehov och jag tror inte det kommer att minska så mycket i framtiden heller. Så att införa  vindkraft idag som är ganska opålitligt skulle nog bara tömma plånboken på nolltid hos svenska folket.
Så varför inte ha blocköverskridande förhandlingar då socialdemokraterna har blivit inbjuden till det, en förhandling är ju inte klar förrän bägge parter skrivit under förhandlingsprotokollet och kommer man inte överens så har man ju åtminstone försökt, men Socialdemokraterna har ett kongressbeslut som säger nej till kärnkraft, men riv upp det och ta ett nytt beslut då om det behövs.

För så länge inget annat alternativ som inte är dyrare än idag och som tillfredsställer sveriges energibehov redovisas så är jag för kärnkraften då jag anser att det är det enda rätta fram till den dag då dom kan påvisa att dom hittat förnyelsebar grön energi som kan ersätta kärnkraften.

Det kanske verkar som jag står med ena foten på den blå sidan och den andra på röda sidan nu men det är min åsikt om det hela och jag är fortfarande Socialdemokrat.
Men kärnkraftsfrågan verkar ju ha nån magisk kraft att splittra både alliansen och dom röd-gröna så det ska bli spänannde att se vad dom kommer fram till våra politiker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0