Vad gör regeringen åt bankernas räntor?

Under de tre senaste åren har utlåningen till bostäder ökat med 32 procent, utan att vare sig BNP-tillväxt eller löner har hängt med i samma takt.

I samma fart som utlåning till bostäder ökat kraftigt har även hushållens skuldsättningsgrad blivit högre.
Det är inte ovanligt att hushåll har bostadslån som är dubbelt så stora som sin totala årsinkomst. Och under de tre åren i mätningen UC har gjort har hushållens skulder ökat mer än deras löner.
Jag kan nämna Nordea som exempel, där har dom en vinst på 109 miljoner om dagen, bankdirektörer med skyhöga löner, bonusar, pensionsavtal och förmåner har dom, vad har hänt i detta land när direktörer kan ta ut såna enorma summor i löner och bonusar.

Detta är ju nåt som borde oroa regeringen och framförallt Anders Borg som inte ska nöja sig med att bara klaga på bankerna och deras räntehöjningar, men istället för att göra nåt åt saken så får ju staten sin del av kakan också då dom är delägare i Nordea och i förlängningen Anders Borg -  är det därför man inte hört nåt från regeringen att dom ska reglera det i nån form av lag så att bankerna inte kan fortsätta som dom gör.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Borg har haft 16 uttalanden de senaste tu åren där han ondgjort sig över bankerna. Senaste var nu i veckan.Ja, det är dock tyvärr snack och ingen...

2012-02-12 @ 00:32:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0