Fas 3 - Sveriges största arbetsgivare

Jag har skrivit om det förr och jag skriver om det igen för det måste uppmärksammas som det enorma problem det är.
Som den stolta Socialdemokrat jag är så är jag och kommer också alltid att vara emot sånt där förnedringsarbete, det är bara ett sätt för sveriges företag att tjäna en extra slant på varje deltagare varje månad, sen när det är dags för deltagaren att sluta i Fas 3 för att sedan bli utförsäkrad så tar arbetsgivaren in nya Fas 3:are, bara för att tjäna pengar utan att egentligen ha några direkta utgifter själv.
 
9 Juni 2011 så röstade riksdagen igenom ett majoritetsbeslut att sätta stopp för alla nya anvisningar till Fas 3, sedan dess har över 40 000 personer anvisats till Fas 3 då regeringen valde att inte följa riksdagens beslut.
Nu skrivs 2 000 personer i Fas 3 varje månad, innan riksdagen röstade om stopper till Fas 3 så skrevs 1450 personer in varje månad.
20% av dom som är avisade till Fas 3 har ingenting att göra heller, mer än att stå i kö för att vänta på att arbetsförmedlingen ska hitta en plats åt dom.
Har man sen en plats men inte rätt till A-kassa så har man en möjlighet att få 230 kronor per dag i 450 dagar, sen blir det socialbidrag efter det att man gjort sig av med alla ägodelar av värde.
 
Efter den berättigade kritiken som regeringen fick förra året om Fas 3 så infördes en arbetsmarknadsutbildning som dessutom gett mycket små resultat, 14,2% av dom 1200 som fått deltagit i den har fått jobb.
 
Så det är ju inte undra på om regeringen vill mörka eller blunda för siffrorna eftersom det är ett stort jäkla misslyckande som Fredrik Reinfeldt med allians själv vet om men inte erkänner, istället fortsätter han att förnedra dom arbetslösa väljarna, verkligen ett bra sätt att få väljarnas röster på.
Men regeringen vet ju att skattepengar kommer in ändå även fast man inte har nåt jobb, så då behöver dom ju inte bry sig så mycket....kanske det som är regeringens resonemang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0