Invandringspolitik och integration

Att integrera invandrare på ett bra och korrekt sätt i samhället idag skiljer sig på en del punkter över hela europa.
Men det finns vissa gemensamma faktorer som är oerhört viktig att tänka på vid integration och introduktion av invandrarna.
Dom faktorerna är anslutning till rätighetsstandarder och skyldigheter, icke diskriminering, delaktighet, tillhörighet, solidaritet, tolerans....ja listan kan göras längre och det är förmodligen dom faktorerna som är dom absolut viktigaste också som svenska samhället måste lyckas med för att skapa en trygg och bra miljö för dom nyanlända tillSverige.
 
Men personligen tycker jag att Sverige har misslyckats en del med invandringspolitiken och integrationen då dom placera ut dom flesta i samma områden och på det sättet inte heller öppnar upp för nån som helst möjlighet till att skapa en kulturell mångfald som det pratats så mycket om att vi ska sträva efter att få.
 
 
Även blir det ju också så att när dom flersta invandrare kommer till samma områden så blir dom ju inte heller integrerad bland den svenska befolkningen och svårare att få jobb blir det då det finns en viss känsla hos många arbetsgivare som kan kalla "smygrasistisk" även om dom inte vill erkänna det själv.
Men så är det ju också, att har man inte fått möjlighet till delaktighet i samhället då kan man inte få nån tolerans heller från samhället heller, även hos vissa arbetsgivare blir det så också....noll tolerans.
 
 
Så sprid ut dom mer över hela landet, så GE DOM EN CHANS  och se till att få dom att komma in i samhället och bli en del av befolkningen så fort som möjligt, låt dom jobba eller ge dom en praktikplats så dom få känna sig behövd genom att dom får göra nånting som är av betydelse hos andra människor, där får dom också en delaktighet och tolerans.
Nu ska jag inte dra alla över samma kam, men det finns många i Sverige idag som inte vill arbeta, dom vill gå på bidrag istället, både svenskar och invandrare...men vad beror det på att dom börjat att tänka på det sättet, inte tror jag att det är för att man blir rik på försörjningsstöd.
Kanske det är en sån simpel sak som att många har varit ute i arbetslöshet för länge och blir då tillslut anti mot att arbeta, dom kanske tycker att dom inte fått nån hjälp och invandrarna kanske inte riktigt vet hur dom ska göra alla gånger när dom kommer till ett nytt land och bor i ett område där det inte finns den hjälpen och dom råd dom behöver, för det är ju inte alla gånger man är så hjälpt av arbetsförmedlingen heller.
Värt att tänka på när man tar emot invandrare är ju också den kunskap dom besitter som inte tas tillvara här, kunskaper som är av värde går vi då miste om här i Sverige för att dom måste praktiskt taget utbilda sig fullt ut igen på nåt som dom redan har utbildning och har arbetat med i 10-15 år i sitt hemland.
 
 
Kommer det dom som besitter sån kunskap som det är brist på i Sverige så borde väl det åtminstone se till att det tas tillvara på, det kan vara nån läkare med specialistkunskaper som det finns väldigt lite av här i vårat samhälle, jag menar just det att Sverige skickar ju folk utomlands för att bli opererad och behandlad men kommer det då en specialistläkare från det landet så är det kört för han eller hon att arbeta här utan att behöva utbilda sig, låt dom genomgå en liten prövning bara så dom får en giltig läkarlegitimation här i Sverige....bättre invandringspolitik och integration behövs i Sverige.
Nu kan man ju inte låta alla stana kvar bara för att dom kommer hit, men lite bättre tänkande och mer humaniska beslut och en bättre beslutsprocess kan göra så att vi får en bra invandringspolitik med ett bra resultat som är bra för samhället.

Kommentarer
Postat av: Per-Anders

Du har många intressanta funderingar där. Invandring och integration är en viktig fråga och måste komma högt upp på agendan inför valet 2014. Det är viktigt att politikerna vill diskutera värderingar och inte enbart i ekonomiska termer. En öppen diskussion om värderingar kan hålla Sverigedemokraterna borta från politiskt inflytande.

2012-08-11 @ 14:38:13
URL: http://peranders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0