Regeringen väntar på bättre tider, väljarna på bättre regering.

Almedalsveckan 2012 är nu slut och våra partiledare har fått säga sitt om deras respektive politik och en av dom partiledare som dom svenska väljarna var lite extra nyfiken på var Stefan Löfvén.
Då han både kritiserats av regeringen som att vara en idélös politiker som inte kommer med några konkreta förslag samt att hans förstamajtal inte heller var så imponerande var det nu han skulle visa motsatsen, att han är en politiker att räkna med och att han har konkreta förslag att komma med.
 
Han pratade om innovationer på klimatområdet som jobbskapande satsningar där Socialdemokraterna tänker satsa en miljard kronor för att kunna ge kommuner och privata företag bidrag till halva kostnaden för ett projekt som går i lite mer miljövänligare riktning, där företag eller kommuner sedan ska få prova nya klimatsmarta innovationer i verkligheten.
Så medans Reinfeldt pratar om sina jobbskatteavdrag som sina lösningar på arbetslösheten och tillsätter speciella utredningsgrupper med han själv som ordförande då han har idétorka så kommer Stefan Löfvén med nåt som verkligen är bra för att skapa arbeten och bättre miljö. 
 
Hur är det då jobbskapande då kan man fråga sig? Jo, för nya innovationer är ju inte bara en idé som sen ska stanna där, för den ska ju även provas i verkligheten vilket då skapar jobb inom diverse olika brancher.
Det kan vara industrin, servicesektorn, tjänstesektorn som det skapas nya jobb inom då det behövs, tekniker, ingenjörer och andra tjänstemän samt att det är ju nån som ska producera dessa nya innovationsprodukter också och då skapas ju även jobb inom industrin, så där har han ju faktiskt nåt riktigt bra och konkret att komma med, och en bra idé kan ju också komma att exporteras om den är bra också vilket även det gynnar sverige, allra helst när det gäller miljö och klimatsmarta innovationer.
 
Så man kan väl bara hålla med Stefan Löfvén när han säger att regeringen väntar på bättre tider, väljarna väntar på en bättre regering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0