Varför statligt ägande när det kan vara privat ägande.

Hur kommer bilprovningen som nu kommit till privat ägo då Opus Groups har köpt 70 av Sveriges stationer bli som en privat aktör på marknaden.
Sverige som fram till nu har haft bland Europas mest nöjda kunder och lägsta priser på bilprovningen kommer förmodligen nu att ses som ett frågetecken.
Men det räcker inte bara med ett frågetecken heller då det framkommit i Svenska dagbladet att Opus Groups inte hade tillräckligt med pengar till köpet, då gick Svenska staten in och lånade ut ungefär hälften av dom 375 miljoner som köpet kostade med ett hemligt avbetalningsavtal.
Då det sen även framkommit att 2 andra stora aktörer på marknaden valde att inte fullfölja hela budgivningen så kanske frågan kan ställas hur lönsamheten kommer att se ut och då kan man läsa i Svenska dagbladet att Opus Groups VD inte är bekymrad över det, kanske att det räcker med att stänga nåt fåtal stationer säger han.
 
Vad hände med allt snack om fler stationer, bättre priser och lägre konkurens som det skulle ge när dom sålde ut bilprovningen, kommer snacket om finlands bilprovning också visa sig bara vara skitsnack för att lura svenska folket och få dom att inte ifrågasätta försäljningen.
I Finland ägs 80% av landets bilprovningsstationer av privata riskkapitalbolag och priserna har dessutom också nästan fyrdubblats, kanske dags att börja gissa på hur lång tid det tar innan Sverige är där.
För dom orden Sveriges finansmarknadsminister sa när han berömde Sveriges bilprovning och att dom skulle ta Finland som ett avskräckande exempel, dom orden ger jag inte mycket för nu, möjligtvis kvaliteten på bilprovningen som han berömde, men den kommer snart att vara ett minne blott den också.....precis som våran regering.
 
Jag fattar inte vad våran regering tycker är så bra med att släppa in privata riskkapitalbolag på marknaden som sen kommer att göra allt för att få ut så mycket skattepengar som möjligt till skatteparadisen.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0