Reinfeldts arbetslinje blev en misslyckad skattesänkarlinje

Idag är arbetslösheten i sverige, främst då ungdomsarbetslösheten, avsevärt högre än när regeringen tillträdde 2006, trots det så uppenbara faktum att den  bara ökat så vill inte regeringen erkänna att deras skattesänkningar inte skapar jobb åt unga, snarare tvärtom.
Varför kallar sig då Moderaterna för det nya arbetarpartiet då det egentligen borde vara det nya skattesänkarpartiet dom skulle kalla sig.

Skattesänkningar i all ära, men nån gräns får det ju vara för hur mycket skatter som ska sänkas och som ska tas bort då det är skatter som är en del av det som skapar en bra välfärd, ett tryggt Sverige att leva i.

Sedan Reinfeldt kom till makten har skattesänkningar gjorts på 100 miljarder kronor, mycket av skattesäkningarna har gynnat dom som redan har jobb trots att det borde varit dom arbetslösa och sjuka som skulle gynnats istället.

Halverad restaurangmoms har inte skapat så mycket nya job, inte heller har det medfört så mycket sänkta priser på maten på restaurangerna, istället blir det bara mer klirr i kassan hos krögarna.
Halverad arbetsgivaravgift skulle leda till högre sysselsättning påstod regerinegn, men inte har man sett så mycket av det heller då vi har en stigand arbetslöhet i vårat samhälle idag.

Många skatter är det som blivit sänkt och borttagen och det på bekostnad av sämre och färre utbildningar, sämre vård och omsorg och det har blivit allt svårare att vara sjukskriven och arbetslös, något som regeringen verkar tro att det är roligt att vara då dom näst intill strama åt regler och höjt avgifter så det nästan blivit som en bestraffning för att man blivit´arbetslös som man själv inte rår för eller att man blivit sjukskriven för att man skadat sig på jobbet t.ex.

Det har även blivit allt vanligare med privata inkomstbortfallsförsäkringar och privata sjukförsäkringar, allt för att man ska kunna klara vardagen då man är arbetslös eller kunna ha råd med sjukvården eller till och med ha möjlighet att få gå före i kön till våran sjukvård, allt sånt i tider då privatiseringar inom vård och omsorg blir allt vanligare.

men hur står det då till med dom här privata försäkringarna då? dom privata försäkringsbolagen pyttsar in miljoner till moderaterna mot att dom får göra reklam över att man måste skaffa sig privata sjukförsäkringar, på så vis så tjänar ju både moderaterna och försäkringsbolagen på det.

Så om regeringen skulle komma med nån reform som gör det lättare att vara sjukskriven så man intye behöver dom där dyra privata försäkringarna så tror jag inte dom skulle vara så frikostig med dom där miljonerna till moderaternas plånbok heller.
Inte heller tror jag man kan läsa hela sanningen i medierna då dom styrs av moderaterna för att avslöja saker som ger dålig PR vill dom ju inte, så att det är ett politiskt parti som styr sverige kan man ju snart börja ifrågasätta nästan då det verkar vara mer som ett bolagsstyre med vinstintresse.

Så vart har den där 1000-lappen tagit vägen då som vi fick extra, det är det många som frågar sig och mitt svar på det är förhöjd avgift till A-kassan, en extra skatt på trafikförsäkringen, som är en försäkring dom vill ska bli mer självfinansierad, och slopad avdragsrätt på fackavgiften är bara några saker som äter upp den där 1000-lappen.

Så att man aldrig hinner se den är väl ett välkänt faktum som många svenskar tycker är en ganska realistisk syn när man tittar i plånmboken varje månad runt löningsdags.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0