Maktelitens löner får en vanlig arbetares lön att framstå som ett socialbidrag.

Man har kunnat läsa lite på senaste tiden i tidningar om höga chefers löner kontra industriarbetarnas löner för att se hur stor löneskillnad är.
LO har gjort en undersökning som dom kallar för "maktelitens ekonomi" och där kan man bl.a. ta del av skillnaderna mellan "vanliga arbetare" och direktörerna.
Snittet på lönegapet däremellan är att dom högsta cheferna tjänar i snitt 46 ggr mer än vad en vanlig industriarbetare gör.
Av vilken anledning har dom gjort rätt för så jäkla mycket pengar egentligen, dessutom så stoppar det ju inte där då dom har bonusar, tjänstebilar, bostäder och annat som vi vanliga svenssons får betala för, det har direktörerna gratis.

Vart fan är det här landet på väg då dom kan ta ut så jäkla mycket pengar ur företaget samtidigt som dom säger att dom måste säga upp folk för att det går dåligt.

Ta Saab som exempel, Victor Muller som var ägare till Saab hade lyxbåtar, fina bostäder och levde ett jäkla lyxliv efetrsom han plockade ut såna jäkla summor ur företaget, idag efter konkursen kan man se att 3100 Saab anställda skrev in sig på arbetsförmedlingen som arbetslös, dom hade inte fått löner på flera månader så dom fick ta lån för att klara sig ekonomiskt, men Muller då? jag tror nog inte han hade varit helt utan lön, istället för att plocka ut såna jäkla summor i lön och bonusar under en kris så kan dom väl istället ge tillbaka pengar till företaget, för varenda krona är ju lite hjälp på väg upp för den där branta uppförsbacken dom står i då.

Jag tycker att våran regering borde reformera om det där eller Lagstifta om att det måste finnas en gräns på Lönerna till alla direktörer i dom stora bolagen.
Men nåt sånt beslut kommer vi nog inte se på några år skulle jag tro, och definitivt inte från en borgerlig regering kommer det att komma i sånafall om det blir ett sånt beslut.

Lönerna tycker jag ska sättas utifrån den högst betalda vanliga arbetare på företaget och därifrån gå ett antal procent uppå, inte då 4600% mer utan en något mer realistisk nivå.

Det är dags att vi får en regering som är villig att göra nåt nu.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0