Skaffa F-skattsedel eller bli arbetslös är Annie Lööfs arbetslinje.

Annie Lööf - hon blev politiker när hon över en natt bytte skolbänken mot talarstolen och dessutom började att dansa efter näringslivets pipa, men i själva verket vet hon ingenting om arbetsmarknaden och hur man skapar trygghet för oss vanliga löntagare, det är våran näringslivsminister det.
Förra året var det 94 000 som sökte F-skattsedel och dom flesta säkerligen för att få ha jobbet kvar som dom redan hade.

Att anställningar görs om i smyg så att man måste ansöka om F-skattsedel och bli egenföretagare på den arbetsplats man är anställd på har blivit mer och mer vanligt här i vårat avlånga land och det sker på villkor som är helt oacceptabla.
Då det är villkor som att man måste gå ur facket, inga avtalsförsäkringar, egenfinansierade sociala avgifter och egenfinansierade försäkringar för att ha kunna ha nån form av trygghet på arbetet om olyckan skulle vara framme, det är villkor som är ett hot mot välfärden i allmänhet och facket i synnerhet, vilket också öppnar mer och mer för lönedumpningar.

Visst är det positivt att det sker mer nyföretagande i Sverige men då ska det vara för att man vill starta ett företag och inte för att man måste för att få ha jobbet kvar.
Men det bryr sig inte den där centerfjollan Annie Lööf om då hon bara ser ett nyföretagande som skapar skatteintäkter, att man sen inte har nån skyddsnät på samma sätt som när man är anställd på samma arbetsplats man blivit egenföretagare på, det bekommer hon inte det minsta.

Eftersom Annie Lööfs drömsamhälle har en välfärd som den vi hade före 1970, hon vill alltså ta oss tillbaka mer än 40 år i tiden, så spelar det kanske ingen roll om man blir egenföretagare och inte omfattas av LAS längre då vi ändå inte kommer att omfattas av den om Annie Lööf får bestämma.
Så det är ju tur att det finns starka motståndare nu till alliansen då Socialdemokraterna har gått upp 9% sen Stefan Löfvén tillträdde som partiledare, där har vi i allafall en som vet hur verkligheten på en arbetsplats fungerar och som dessutom faktiskt sätter jobben i fokus, det är ju mer än vad man kan säga att regeringen gör i allafall. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0