Invandringspolitik och integration

Att integrera invandrare på ett bra och korrekt sätt i samhället idag skiljer sig på en del punkter över hela europa.
Men det finns vissa gemensamma faktorer som är oerhört viktig att tänka på vid integration och introduktion av invandrarna.
Dom faktorerna är anslutning till rätighetsstandarder och skyldigheter, icke diskriminering, delaktighet, tillhörighet, solidaritet, tolerans....ja listan kan göras längre och det är förmodligen dom faktorerna som är dom absolut viktigaste också som svenska samhället måste lyckas med för att skapa en trygg och bra miljö för dom nyanlända tillSverige.
 
Men personligen tycker jag att Sverige har misslyckats en del med invandringspolitiken och integrationen då dom placera ut dom flesta i samma områden och på det sättet inte heller öppnar upp för nån som helst möjlighet till att skapa en kulturell mångfald som det pratats så mycket om att vi ska sträva efter att få.
 
 
Även blir det ju också så att när dom flersta invandrare kommer till samma områden så blir dom ju inte heller integrerad bland den svenska befolkningen och svårare att få jobb blir det då det finns en viss känsla hos många arbetsgivare som kan kalla "smygrasistisk" även om dom inte vill erkänna det själv.
Men så är det ju också, att har man inte fått möjlighet till delaktighet i samhället då kan man inte få nån tolerans heller från samhället heller, även hos vissa arbetsgivare blir det så också....noll tolerans.
 
 
Så sprid ut dom mer över hela landet, så GE DOM EN CHANS  och se till att få dom att komma in i samhället och bli en del av befolkningen så fort som möjligt, låt dom jobba eller ge dom en praktikplats så dom få känna sig behövd genom att dom får göra nånting som är av betydelse hos andra människor, där får dom också en delaktighet och tolerans.
Nu ska jag inte dra alla över samma kam, men det finns många i Sverige idag som inte vill arbeta, dom vill gå på bidrag istället, både svenskar och invandrare...men vad beror det på att dom börjat att tänka på det sättet, inte tror jag att det är för att man blir rik på försörjningsstöd.
Kanske det är en sån simpel sak som att många har varit ute i arbetslöshet för länge och blir då tillslut anti mot att arbeta, dom kanske tycker att dom inte fått nån hjälp och invandrarna kanske inte riktigt vet hur dom ska göra alla gånger när dom kommer till ett nytt land och bor i ett område där det inte finns den hjälpen och dom råd dom behöver, för det är ju inte alla gånger man är så hjälpt av arbetsförmedlingen heller.
Värt att tänka på när man tar emot invandrare är ju också den kunskap dom besitter som inte tas tillvara här, kunskaper som är av värde går vi då miste om här i Sverige för att dom måste praktiskt taget utbilda sig fullt ut igen på nåt som dom redan har utbildning och har arbetat med i 10-15 år i sitt hemland.
 
 
Kommer det dom som besitter sån kunskap som det är brist på i Sverige så borde väl det åtminstone se till att det tas tillvara på, det kan vara nån läkare med specialistkunskaper som det finns väldigt lite av här i vårat samhälle, jag menar just det att Sverige skickar ju folk utomlands för att bli opererad och behandlad men kommer det då en specialistläkare från det landet så är det kört för han eller hon att arbeta här utan att behöva utbilda sig, låt dom genomgå en liten prövning bara så dom får en giltig läkarlegitimation här i Sverige....bättre invandringspolitik och integration behövs i Sverige.
Nu kan man ju inte låta alla stana kvar bara för att dom kommer hit, men lite bättre tänkande och mer humaniska beslut och en bättre beslutsprocess kan göra så att vi får en bra invandringspolitik med ett bra resultat som är bra för samhället.

Staten blir vaktbolag.

Vad är statens syfte gentemot medborhgarna? Enligt mitt tycke så är det ju att dom ska ta hand om dom och se till att vi medborgare har en bra välfärd, men istället blir det mer och mer övervakning, vaktbolag finns det massor av i vårat avlånga land så det behöver inte staten syssla med.
Nu ska det införas en till databas utöver dom 3 som redan finns i sverige, dom databaserna har försäkringskassan, arbetsförmedlingen och statistiska centralbyrån, men nu ska även Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering ha en också, samt att det ska finnas lite mer utökade uppgifter om oss medborgare.
Det kommer att vara uppgifter såsom etniskt ursprung och huruvida man är medlem i facket eller inte, men jag personligen tror ju att det bara är en början på total kontroll över dom som bor i sverige, för det är väl det som våran alliansregering vill och nästa steg blir väl lagring i databas om sexuell läggning också.
 
Varför gör dom då så här regeringen, jo dom säger att det är viktigt ur forskningssynpunkt men om inte alliansregeringen följer dom råd som forskarna ger varför ska dom då gå ut och säga att dom vill underlätta för forskarna, dom har tillgång till dom uppgifter dom behöver redan....utan denna extra databas.
Så det här med att skydda dom känsliga personuppgifterna är helt uteslutet nu också, vad händer med personuppgiftslagen då? skrotar dom den eftersom den reglerar just det där med skyddet av vissa känsliga personuppgifter.
 
Men så länge vi har en alliansregering med totalt känslokalla politiker i alla allianspartier så kommer det bara att bli värre och värre i Sverige, nästa val hoppas jag innerligt att svenska folket inte går på Reinfeldts lögner igen.

Varför statligt ägande när det kan vara privat ägande.

Hur kommer bilprovningen som nu kommit till privat ägo då Opus Groups har köpt 70 av Sveriges stationer bli som en privat aktör på marknaden.
Sverige som fram till nu har haft bland Europas mest nöjda kunder och lägsta priser på bilprovningen kommer förmodligen nu att ses som ett frågetecken.
Men det räcker inte bara med ett frågetecken heller då det framkommit i Svenska dagbladet att Opus Groups inte hade tillräckligt med pengar till köpet, då gick Svenska staten in och lånade ut ungefär hälften av dom 375 miljoner som köpet kostade med ett hemligt avbetalningsavtal.
Då det sen även framkommit att 2 andra stora aktörer på marknaden valde att inte fullfölja hela budgivningen så kanske frågan kan ställas hur lönsamheten kommer att se ut och då kan man läsa i Svenska dagbladet att Opus Groups VD inte är bekymrad över det, kanske att det räcker med att stänga nåt fåtal stationer säger han.
 
Vad hände med allt snack om fler stationer, bättre priser och lägre konkurens som det skulle ge när dom sålde ut bilprovningen, kommer snacket om finlands bilprovning också visa sig bara vara skitsnack för att lura svenska folket och få dom att inte ifrågasätta försäljningen.
I Finland ägs 80% av landets bilprovningsstationer av privata riskkapitalbolag och priserna har dessutom också nästan fyrdubblats, kanske dags att börja gissa på hur lång tid det tar innan Sverige är där.
För dom orden Sveriges finansmarknadsminister sa när han berömde Sveriges bilprovning och att dom skulle ta Finland som ett avskräckande exempel, dom orden ger jag inte mycket för nu, möjligtvis kvaliteten på bilprovningen som han berömde, men den kommer snart att vara ett minne blott den också.....precis som våran regering.
 
Jag fattar inte vad våran regering tycker är så bra med att släppa in privata riskkapitalbolag på marknaden som sen kommer att göra allt för att få ut så mycket skattepengar som möjligt till skatteparadisen.
.

Fas 3 - Sveriges största arbetsgivare

Jag har skrivit om det förr och jag skriver om det igen för det måste uppmärksammas som det enorma problem det är.
Som den stolta Socialdemokrat jag är så är jag och kommer också alltid att vara emot sånt där förnedringsarbete, det är bara ett sätt för sveriges företag att tjäna en extra slant på varje deltagare varje månad, sen när det är dags för deltagaren att sluta i Fas 3 för att sedan bli utförsäkrad så tar arbetsgivaren in nya Fas 3:are, bara för att tjäna pengar utan att egentligen ha några direkta utgifter själv.
 
9 Juni 2011 så röstade riksdagen igenom ett majoritetsbeslut att sätta stopp för alla nya anvisningar till Fas 3, sedan dess har över 40 000 personer anvisats till Fas 3 då regeringen valde att inte följa riksdagens beslut.
Nu skrivs 2 000 personer i Fas 3 varje månad, innan riksdagen röstade om stopper till Fas 3 så skrevs 1450 personer in varje månad.
20% av dom som är avisade till Fas 3 har ingenting att göra heller, mer än att stå i kö för att vänta på att arbetsförmedlingen ska hitta en plats åt dom.
Har man sen en plats men inte rätt till A-kassa så har man en möjlighet att få 230 kronor per dag i 450 dagar, sen blir det socialbidrag efter det att man gjort sig av med alla ägodelar av värde.
 
Efter den berättigade kritiken som regeringen fick förra året om Fas 3 så infördes en arbetsmarknadsutbildning som dessutom gett mycket små resultat, 14,2% av dom 1200 som fått deltagit i den har fått jobb.
 
Så det är ju inte undra på om regeringen vill mörka eller blunda för siffrorna eftersom det är ett stort jäkla misslyckande som Fredrik Reinfeldt med allians själv vet om men inte erkänner, istället fortsätter han att förnedra dom arbetslösa väljarna, verkligen ett bra sätt att få väljarnas röster på.
Men regeringen vet ju att skattepengar kommer in ändå även fast man inte har nåt jobb, så då behöver dom ju inte bry sig så mycket....kanske det som är regeringens resonemang.

Regeringen väntar på bättre tider, väljarna på bättre regering.

Almedalsveckan 2012 är nu slut och våra partiledare har fått säga sitt om deras respektive politik och en av dom partiledare som dom svenska väljarna var lite extra nyfiken på var Stefan Löfvén.
Då han både kritiserats av regeringen som att vara en idélös politiker som inte kommer med några konkreta förslag samt att hans förstamajtal inte heller var så imponerande var det nu han skulle visa motsatsen, att han är en politiker att räkna med och att han har konkreta förslag att komma med.
 
Han pratade om innovationer på klimatområdet som jobbskapande satsningar där Socialdemokraterna tänker satsa en miljard kronor för att kunna ge kommuner och privata företag bidrag till halva kostnaden för ett projekt som går i lite mer miljövänligare riktning, där företag eller kommuner sedan ska få prova nya klimatsmarta innovationer i verkligheten.
Så medans Reinfeldt pratar om sina jobbskatteavdrag som sina lösningar på arbetslösheten och tillsätter speciella utredningsgrupper med han själv som ordförande då han har idétorka så kommer Stefan Löfvén med nåt som verkligen är bra för att skapa arbeten och bättre miljö. 
 
Hur är det då jobbskapande då kan man fråga sig? Jo, för nya innovationer är ju inte bara en idé som sen ska stanna där, för den ska ju även provas i verkligheten vilket då skapar jobb inom diverse olika brancher.
Det kan vara industrin, servicesektorn, tjänstesektorn som det skapas nya jobb inom då det behövs, tekniker, ingenjörer och andra tjänstemän samt att det är ju nån som ska producera dessa nya innovationsprodukter också och då skapas ju även jobb inom industrin, så där har han ju faktiskt nåt riktigt bra och konkret att komma med, och en bra idé kan ju också komma att exporteras om den är bra också vilket även det gynnar sverige, allra helst när det gäller miljö och klimatsmarta innovationer.
 
Så man kan väl bara hålla med Stefan Löfvén när han säger att regeringen väntar på bättre tider, väljarna väntar på en bättre regering.

RSS 2.0